Test-beszéd

Időtartam: 90 perc

TEST – LÉLEK- KOMMUNIKÁCIÓ

Több mint 17 éves tapasztalatom azt igazolja, hogy beszédünkre nagy mértékben hatással van lelkiállapotunk. Bizonyos beszédtechnikai és retorikai elemek elsajátítása után ugyan a kommunikációnk magabiztosabbá, tudatosabbá válik, mégis kerülhetünk olyan élethelyzetbe, amikor elkerülhetetlen testünk jelzéseit figyelembe vennünk. Ez nem csak a beszédünkre igaz, ( dadogás, hadarás, halk beszéd), hanem más testi tüneteinkre pl. visszatérő fejfájás,  bélrendszeri problémák, egyéb  testi fájdalmak.

2017-ben megismerkedhettem a Dr. Buda László által megalkotott akcióorientált, játékos módszerrel, ami nem más, mint a szomatodráma. Bővebben itt olvashattok róla: www.szomatodrama.hu

Ennek a játékos módszernek eszközeivel közelebb kerülhetünk testünkhöz, jobban megismerhetjük, felfedezhetjük, megérthetjük betegségeink, testi tüneteink okát, és mind ezt játékos formában.

Mitől, hogyan gyógyít?

Mint ahogyan az írás és a beszéd is gyógyít az által, hogy leírjuk ( kiírjuk), illetve kibeszéljük magunkból lelkünk terheit, ugyan így léphetünk közelebb a szomatodráma módszerével a felismeréshez és ez által a gyógyuláshoz. Ha megismerjük testünk jelzéseit, megismerhetjük annak lelki hátterét is. A felismerés pedig gyógyító hatással bír.

Mint, ahogyan számos helyen beszéltem erről, szorongó kislány voltam, akiről senki nem tudta, hogy micsoda démonokkal küzd. Mások előtt nyilvánosan beszélni maga volt a rettegés számomra. 13 évesen a beszédtechnika és a színjátszás hatására kezdtem megnyílni önmagam és a világ felé. Leküzdöttem félelmeim nagy részét és rövid időn belül már színpadon álltam. Testi tüneteim azonban még hosszú évekig kísértek utamon.  Mióta beszédcoach lettem, az a cél vezetett, hogy a hozzám fordulóknak ne csak a beszédét korrigáljam, hanem kialakítsam azt a módszert, ami rávilágít és hatékony megoldást nyújt pl. a kevés önbizalom, szorongás, gyermek-és felnőtt kori traumák manifesztálódására. Egyéni és sajátos módszerem hosszú évek alatt formálódott, 2017-ben pedig kiegészült a szomatodráma módszerével.

” Éredemes elhagyni a komfortzónánkat, mert ha hajlandók vagyunk legalább egy saroknyit kimozdulni, akkor az új kereszteződésből már más perspektíva nyílik számunkra.” / Dr. Buda László /