Tanítványaim írták

2011-01-9 9:16

„Nagyon köszönöm, hogy szakértő munkáddal hozzájárultál kommunikációs tréningjeink sikeréhez! A résztvevőktől kapott visszajelzések is azt igazolják, hogy az általad végzett beszédtechnika oktatás hasznosnak bizonyult, úgy érzik a tanultakat be tudják építeni a mindennapi munkába.

Remélem a jövőben is együtt tudunk működni a kommunikációs tréningeken! ”

 

„Bebesi Horváth Katát egy inspiratív és szakmailag igen hozzáértő tanárnőnek ismertem meg. Rendszeres kommunikációs és beszédtechnika foglalkozásainkon rengeteget segített abban, hogy megbirkózzak azokkal a kihívásokkal, amikkel kezdő tanácsadóként találkoztam: azaz beszédemet érthetőbbé, kiállásomat határozottabbá, előadásmódomat pedig élvezhetőbbé tegyem.

Beszédtechnikai ismeretek: óráink során Kata azonnal beazonosította, hogy mik azok a technikai elemek, melyek helyes alkalmazásával sokat javíthatok kommunikációmon. Rendszeres gyakorlás során segített például elsajátítani az egyes hangok helyes ejtését, a megfelelő légzéstechnikát.

Kreatív gyakorlatok: a technikai ismeretek elsajátítását, elmélyítését és a saját kifejezés-repertoár bővítését kreatív formában végeztük, ritmusgyakorlatok, szerepjátékok, prezentációk, versmondás, éneklés bevonásával.

A háttérben meghúzódó okok: Kata igazi pedagógusként nemcsak a technikai és gyakorlati ismeretekre fektetett hangsúlyt, hanem abban is rengeteget segített, hogy az ember beazonosítsa és legyőzze azokat az okokat, melyek a megfelelő kommunikációban gátolják (legyen az önbizalomhiány, túlzott lazaság, izgulás, vagy bármi más) ”

 

„Számomra Kata beszédtechnika órái nagyon sokat segítettek a helyes megnyilvánulásban, fogalmazásban, artikulációban. Ráirányította figyelmemet a hibáimra és annak helyes kijavítására, ami játékosan zajlott, így semmilyen problémát nem okozott.

A játékosság mellett kellő tanári szigora is segített az órák folytonosságában, folyamatos fejlődésemben.

Az egy órás tanulás folyamán felfrissülten és utána magabiztosabban tudtam elvégezni azokat a feladataimat, ahol szükségem volt a szavak szép kiejtésében.”