Óvjuk a hangunkat

2012-07-17 7:32

Címkék: folyadék, hanszalagok, torokfájás

Tombol a nyár és legtöbben epekedve várjuk, hogy elnyaljunk egy fagyit, vagy hideg italokkal oltsuk szomjunkat.

Talán ez az az időszak, amikor még a téli időszaknál is jobban kell vigyáznunk a torkunkra, mert bizony könnyen leforrázhatjuk és máris rekedt, kaparós-köhögős lesz a hangunk. Legrosszabb esetben torok vagy gégegyulladást kaphatunk ha nem vigyázunk.

Azt javaslom -és jómagam is így cselekszem-, hogy fagylaltot mértékkel fogyasszunk, a hideg italokat pedig kerüljük. Szinte mindenhol lehet kevésbé vagy nem hűtött italokat kapni. Hozzá lehet szokni a nem jéghideg víz fogyasztásához. Megéri. 🙂

Akinek a hangja a munkaeszköze, a hangszere, az vigyázzon rá. Egy hegedűt is karban kell tartanunk, óvnunk, vigyáznunk kell rá. Miért ne tennénk ezt a saját torkunkkal, amit bizony nem lehet kicserélni?

Kényeztethetjük paradicsomlével, gyógyteákkal, tojássárgájában elkevert mézzel vagy cukorral (utóbbit ne vigyük túlzásba!!).

Sem a forró, sem a jéghideg ital nem tesz jót a hangszalagoknak ugyan így a buborékosak sem.

A torok kiszáradása ellen és a megfelelő nyáltermelést elősegítendő igyunk meg minimum napi 2 liter folyadékot. Itt viszont arra kell figyelnünk, hogy ne egyszerre húzzunk bele a vizes palackba és igyunk meg fél liter folyadékot, hanem folyamatosan kb. 15 percenként igyunk meg fél-egy pohárral.

Szép, megfázás mentes napokat!