2022-08-13 6:44
A Magyar Nemzeti Tanács az elmúlt hétvégén az újvidéki Európa Kollégiumban szervezte meg akkreditált továbbképzését a magyar, mint környezetnyelv, illetve a magyar nyelv a nemzeti kultúra elemeivel tantárgyakat oktató tanárok részére Magyarország Kormánya Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága támogatásával.
A továbbképzés célja a nyelvoktatás hatékonyságának növelése és a mindennapi munka minőségének javítása. A továbbképzésen bemutatásra kerül a Tanulj velünk magyarul! Magyar mint környezetnyelv – tankönyvpótló kiadvány az általános iskolák második osztálya számára című kiadvány nyomtatott és digitális változata, amelyet a diákok és a tanárok is használhatnak.
A képzést Jerasz Anikó, a Magyar Nemzeti Tanács Végrehajtó Bizottságának elnöke nyitotta meg. Köszöntőt mondott Vicsek Annamária oktatási államtitkár.
A képzésen előadást tartott Nádor Orsolya, a Károli Gáspár Református Egyetem docense, Bebesi–Horváth Kata, a Bebesi Beszédtechnika tanára, Dr. Námesztovszki Zsolt, a Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar tanára és Vojnák Csorba Adrianna, a Tanulj velünk magyarul! kiadvány társszerzője.
——————————————-
A Tanulj velünk magyarul! kiadványhoz, szívből gratulálok a szerzőknek! Kiemelkedően jó tananyag lett. Nagyon nagy szükség volt rá.