Baur Eszter, tanácsadó – McKinsey & Company

„Bebesi – Horváth Katát egy inspiratív és szakmailag igen hozzáértő tanárnőnek ismertem meg. Rendszeres kommunikációs és beszédtechnika foglalkozásainkon rengeteget segített abban, hogy megbirkózzak azokkal a kihívásokkal, amikkel kezdő tanácsadóként találkoztam: azaz beszédemet érthetőbbé, kiállásomat határozottabbá, előadásmódomat pedig élvezhetőbbé tegyem.

Beszédtechnikai ismeretek: óráink során Kata azonnal beazonosította, hogy mik azok a technikai elemek, melyek helyes alkalmazásával sokat javíthatok kommunikációmon. Rendszeres gyakorlás során segített például elsajátítani az egyes hangok helyes ejtését, a megfelelő légzéstechnikát.

Kreatív gyakorlatok: a technikai ismeretek elsajátítását, elmélyítését és a saját kifejezés-repertoár bővítését kreatív formában végeztük, ritmusgyakorlatok, szerepjátékok, prezentációk, versmondás, éneklés bevonásával.

A háttérben meghúzódó okok: Kata igazi pedagógusként nemcsak a technikai és gyakorlati ismeretekre fektetett hangsúlyt, hanem abban is rengeteget segített, hogy az ember beazonosítsa és legyőzze azokat az okokat, melyek a megfelelő kommunikációban gátolják (legyen az önbizalomhiány, túlzott lazaság, izgulás, vagy bármi más) ”